NEWSLETTER
vols estar al dia del que passa a la Trono?

You Say Tomato

de Joan Yago

I si ara, simplement, ho deixéssim estar? Hem travessat el país en cotxe innumerables vegades, hem actuat a locals ruïnosos, hem mantingut llargues i pesades converses amb empresaris indesitjables i ens hem deixat la pell en cada concert; hem renunciat a amics, a aficions i a estones d’oci, hem regalat les nostres vacances, les nostres hores de son, hem deixat de fer viatges; ho hem donat literalment tot per aconseguir el nostre somni. Però avui tenim 37 anys i poc a poc comencem a adonar-nos que la vida que havíem somiat no té resa veure amb aquesta. Aleshores per què no ho deixem estar? Simplement. Per què no ens acomiadem amb un últim gran concert i ho deixem estar.

En Santi, fill renegat d’una llarga nissaga d’orquestristes de comarques, i la Rosó, nena prodigi televisiva dels primers noranta, porten 10 anys vivint junts. La seva història d’amor va començar juntament amb un trepidant projecte musical que els havia de portar, un dia o altre, al capdamunt de l’escena catalana. Els anys han passat i aquest dia no ha arribat. Avui, mentre esperen que les portes s’obrin i el local s’ompli de gent per recuperar part dels diners que han perdut en la seva darrera gira, no tindran més remei que preguntar-se cap a on va el seu projecte musical, cap a on va la seva història d’amor i quina de les dues coses està destruint a l’altre.

Amb referents al cap com Ay! Carmela de José Sanchís Sinisterra, El viaje a ninguna parte de Fernando Fernan Gómez o Minetti de Thomas Bernhard, volem que You Say Tomato sigui una comèdia intensa i profundament humana on el diàleg còmic i la música lleugera construeixin una reflexió desacomplexada sobre el sentit real de l’art en el món en que vivim, sobre la satisfacció i la felicitat en les relacions de parella i, en general, sobre tot allò que ens trobem el dia que deixem de ser joves, deixem de tenir tota la vida per davant i ens adonem que, si no fem alguna cosa per evitar-ho, la nostra vida serà així fins als darrers dies. És això el que volíem?

Y si ahora, simplemente, lo dejáramos estar? Hemos atravesado el país en coche innumerables veces, hemos actuado en locales ruinosos, hemos mantenido largas y pesadas conversaciones con empresarios indeseables y nos hemos dejado la piel en cada concierto; hemos renunciado a amigos, a aficiones y a ratos de ocio, hemos regalado nuestras vacaciones, nuestras horas de sueño, hemos dejado de viajar; lo hemos dado literalmente todo para conseguir nuestro sueño. Pero hoy tenemos 37 años y poco a poco empezamos a darnos cuenta de que la vida que habíamos soñado no tiene nada que ver con ésta. Entonces por qué no lo dejamos aquí? Simplemente. ¿Por qué no nos despedimos con un último gran concierto y lo dejamos aquí?. Santi, hijo renegado de una larga estirpe de orquestristas de comarcas, y Rosario, niña prodigio televisiva de los primeros noventa, llevan 10 años viviendo juntos. Su historia de amor comenzó junto con un trepidante proyecto musical que les había de llevar, un día u otro, a lo más alto de la escena catalana. Los años han pasado y ese día no ha llegado. Hoy, mientras esperan que las puertas se abran y el local se llena de gente para recuperar parte del dinero que han perdido en su última gira, no tendrán más remedio que preguntarse hacia dónde va su proyecto musical, hacia en donde su historia de amor y cuál de las dos cosas está destruyendo al otro. Con referentes en la cabeza como Ay! Carmela de José Sanchís Sinisterra, El viaje a ninguna parte de Fernando Fernán Gómez o Minetti de Thomas Bernhard, queremos que You Say Tomato sea una comedia intensa y profundamente humana donde el diálogo cómico y la música ligera construyan una reflexión desacomplejada sobre el sentido real del arte en el mundo en que vivimos, sobre la satisfacción y la felicidad en las relaciones de pareja y, en general, sobre todo aquello que nos encontramos el día que dejamos de ser jóvenes, dejamos de tener toda la vida por delante y nos damos cuenta de que, si no hacemos algo para evitarlo, nuestra vida será así hasta los últimos días. ¿Es esto lo que queríamos?

PROPERES DATES

2024
8 i 9 de juny – Teatre del Mar (Palma de Mallorca)
22 de juny – Sala OFF Niemeyer (Avilés)

13 de juliol – FASTT Festival (Garrigàs)

4 d’agost – Festa Major de Constantí
15 i 16 d’agost – Sala principal del Teatro Macció (San José, Uruguay)

6 de setembre – Centre Cultural Sant Jordi (Montblanc)
14 de setembre – Teatre del Casal (L’Espluga de Francolí)
21 de setembre – Teatro Auditorio Revellín (Ceuta)
27 de setembre – Espacio escénico Casa de la Cultura de Andorra (Teruel)

1 d’octubre – Cuenca, Equador
4 d’octubre – Medellín, Colòmbia
9 d’octubre – Bogotà, Colòmbia


FITXA ARTíSTICA

Direcció Joan Maria Segura Bernadas
Intèrprets Anna Moliner i Joan Negrié
Coreografies Joan Maria Segura Bernadas
Disseny de llums Marc Salicrú
Disseny d’espai vestuari Albert Pascual
Direcció musical i arranjaments Xavier Mestres
Ajudant de vestuari Paloma Arza
Assessorament caracterització Angels Salinas
Ajudant de producció Oriol Grau
Comunicació i premsa Anna Fernández
Disseny gràfic i fotografies Jordi Egea
Producció executiva Joan Negrié
Gerència Manel Torres
Cap tècnic Ramon Beneito
Producció en gira Miquel Salom
Agraïments Núria Cartanyà, Raimon Borrell, Mediaframe TV, Estudis de gravació La Rulot i Carme Negrié


Amb el suport de

Total
0
Shares