NEWSLETTER
vols estar al dia del que passa a la Trono?
Los-niños-oscuros-de-Morelia

Los niños oscuros de Morelia

18, 19 i 20 de Març – Nigredo (Madrid)
18 març19 març 20 març 
20:30h.20:30h.18:30h.
El 18 de març es farà un col·loqui amb la companyia després de la funció.

Durant la Guerra Civil, en un vaixell ple de nens exiliats que navega cap a la ciutat de Morelia, Mèxic, dos adolescents celebren jocs mortals per a tractar d’evadir-se del seu context per mitjà del fantasiós i macabre món que han creat entre els dos. En els jocs, emergeix la terrible quotidianitat de la vida dels 454 nens del vaixell, així com, per mitjà d’un fosc mecanisme, la premonició del que els espera: el franquisme, l’oligarquia derivada de la transició, la corrupció contemporània, els maltractaments de l’orfenat en l’exili, les cartes dels pares penedits, les històries de les víctimes del director de l’internat, un hispanòfob antirepublicà. Durant aquests jocs, a poc a poc, les veritables necessitats i intencions dels dos nois reclamen el seu espai.

Castellà / 80 min / Memòria històrica

“Una inmersión profunda que exorciza el malestar interior de la infancia y la adolescencia al mismo tiempo que lo sitúa en un contexto tan terrible como funesto de un pasado al que le descubrimos una de sus heridas más ocultas y, por tanto, dolorosas. Un espectáculo sobrecogedor y emocionante.” Fernando Solla, ENPLATEA.COM

FITXA ARTíSTICA

Autoria: Albert Tola
Direcció: Elena Fortuny
Repartiment: Jordi Coll i Rodrigo García Olza
Producció executiva: Carla Ufano
Disseny de vestuari i escenografia: Meritxell Muñoz i Elena Fortuny
Disseny de llums: Sylvia Kuchinow
Disseny d’espai sonor: Roger Julià i Elena Fortuny
Assistent de direcció: Carlota Forcadell
Tècnic: Iván Chamorro
Agraïments: María Arnal i Marcel Bagès, Enric Monfort, Espai 104, Montse Pascual, José Tola, Inma Pascual, Lola Alegre, Cordelia Alegre, Ruth Ponce, Olivia Nieto, URSS, Arturo Menoyo, Domin Scofield.
Una producció de NIGREDO

Total
1
Shares