NEWSLETTER
vols estar al dia del que passa a la Trono?

cadires

Teorema Teatre – 12 i 13 d’abril
12 abril13 abril
21 h20 h

La Mont Plans i l’Oriol Genís són dues bèsties escèniques de pura raça, capaces d’omplir amb la seva sola presència qualsevol escenari. Memòria viva de mig segle de teatre català, el seu impressionant ofici actoral traspua un compromís inquebrantable i un amor il·limitat per una professió que sovint bascula de l’efervescència al desdeny amb una rapidesa ferotge. 

Veure l’Oriol i la Mont damunt un escenari és reconnectar d’immediat amb la màgia del fet escènic. Fruit d’una saviesa conreada durant centenars d’espectacles i milers de funcions, cada gest seu per molt mínim que sigui, cada paraula pronunciada per més simple que sembli, esdevenen una veritable celebració d’aquest art de la presència que és el teatre.
Cadires és un homenatge al vell ofici d’aquests éssers tan fràgils i fascinants que són els actors i les actrius. Amb les seves divertidíssimes vicissituds i les seves dramàtiques precarietats. Amb les seves pantomimes i les seves mitges mentides. Amb la seva meravellosa humanitat.

Comèdia dramàtica / Català / 100 min.

Activitat pre-funció:

El dia 11 d’abril a les 19h / Xerrada sobre la representació de l’envelliment a l’audiovisual amb Iolanda Tortajada, professora a la URV de Gènere, Sexualitats i Comunicació a la Cerveseria Artesana Twins.

Si algú em pregunta què és el teatre li respondria breument amb aquest Cadires que ens ha regalat el clan Centaure. És poc natural restar impassible en una darrera escena que et gallineja la pell si no la tens corcada de bronze”. Bernat Dedéu, El Temps de les Arts.

PREMIS

Premi Margarida Xirgu 2023 a la Mont Plans per aquest espectacle.

FITXA ARTíSTICA

Amb Mont Plans i Oriol Genís
Dramatúrgia i direcció: Albert Arribas
Ajudant de direcció: Eva Vilar
Producció executiva: Maria Andreu
Fotografies: Carme Ferrer i Pere Cots
Vídeo: Arnau Artigas i Roger Vilà
Agraïments: Marília Samper, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia i Jordi Domènech
Producció de Centaure Produccions i Teorema Teatre. Amb el suport de l’OSIC.

Total
0
Shares